College akkoord met 340 arbeidsmigranten in Hortigebouw

Redactie 14-05-2021
Foto: HHWHet Horti Hotel Westland komt in het Horti Business Center, rechtsonder in beeld.\n

Er komen maximaal 340 bedden voor arbeidsmigranten in het huidige Horti Business Center in Honselersdijk, tegenover de veiling. Het college heeft op 11 mei besloten een vergunning te verlenen om het gebouw te verbouwen tot Horti Hotel Westland. Dit wordt voor maximaal 20 jaar een plek waar arbeidsmigranten tijdelijk kunnen leven en slapen. Het college ziet het verlenen van deze vergunning als een goede en aanzienlijke stap richting het realiseren van voldoende huisvesting voor arbeidsmigranten in Westland.

De structuur van het gebouw zorgt ervoor dat de bewoners van het Horti hotel vooral zullen gaan wonen in tweepersoonskamers. Dit past ook bij de situatie dat een belangrijk deel van de in Westland werkende arbeidsmigranten als stel naar Westland komt. Naast de kamers voor stellen zullen er ook kamers komen voor individuele arbeidsmigranten. In het gebouw en de directe omgeving zullen recreatievoorzieningen worden gerealiseerd, zoals een ruimte voor fitness, biljart en het kijken van films.

Het plan voor het Horti Hotel Westland is gemaakt door Bonobo Invest BV. De kantoren in dit gebouw, gelegen aan Jupiter tussen Honselersdijk en Naaldwijk, staan op dit moment voor een groot deel leeg. Om het geschikt te maken voor de 340 arbeidsmigranten moet er wel nog wat gebeuren. Zo komen er twee voetgangersbruggen om te zorgen dat bewoners direct van de woning naar de Middelbroekweg kunnen lopen of fietsen en moet er een beheerplan zijn waarin wordt gegarandeerd dat er 24 uur per dag en 7 dagen per week beheerders aanwezig zijn in het gebouw.

De vergunning is geldig voor 20 jaar. Hiermee is er ruimte om op lange termijn aan te sluiten bij de herontwikkeling van het Floragebied.