Feestelijke eerste paal voor Droom je Thuis-huis

Redactie 07-06-2021
Foto: D.J.T.De toekomstige bewoners kunnen al in het tweede halfjaar van 2022 op zich zelf gaan wonen.

Begeleid door de knal van een confettikanon is een begin gemaakt met de bouw van het Droom je Thuis-huis in Naaldwijk.

Wethouder Cobie Gardien van ruimtelijke ordening sloeg de eerste paal op de bouwplaats aan de Zuyt Brugge in Naaldwijk. Op de plek van de voormalige kistenfabriek komen 12 appartementen te staan. Inmiddels is het project al 'uitverkocht'. De toekomstige bewoners kunnen al in het tweede halfjaar van 2022 op zich zelf gaan wonen.

Al langer is er in het Westland grote behoefte aan een voorziening voor begeleid wonen, bedoeld voor jongeren met een beperking. Daarom hebben een aantal ouders hun krachten gebundeld in de stichting Droom je Thuis. Het plan komt in een stroomversnelling als de groep ouders de locatie aan het Zuideinde in Naaldwijk op het spoor komt. Dan volgt er nog een lang traject van inmiddels vier en een half jaar.

Een quick scan van gemeente Westland levert een positieve reactie op: de stichting mag verder met het maken van plannen.

Gespecialiseerde zorgverlener

In samenwerking met ontwikkelaar Projectikon kwam er een ontwerp tot stand voor een gebouw met 12 zelfstandige appartementen. De stichting heeft al afspraken gemaakt met de gespecialiseerde zorgverlener ASVZ, die 24 uur per dag zorg en begeleiding gaat aanbieden. Elke bewoner krijgt een contract op maat. Ook worden er afspraken gemaakt over een gezamenlijke huishouding tussen alle bewoners en de stichting.

Eigen appartement per bewoner

Het huis bestaat uit 12 appartementen Elke bewoner heeft er een eigen appartement. Er zijn twee gemeenschappelijke woonkamers met een centrale keuken en een kantoor, dat ook dienst doet als slaap/wachtruimte. Verder zijn er faciliteiten om de was te doen en om elektrische fietsen of scootmobielen te stallen en op te laden.

De twaalf toekomstige bewoners mochten zelf de openingshandeling voor hun rekening nemen: een flinke knal met een confettikanon. Iets eerder ging namens wethouder Cobie Gardien en Droom je Thuis-voorzitter Kees Quak de eerste paal de grond in. Bij de feestelijke gebeurtenis waren ook alle ouders van de aanstaande bewoners aanwezig.

De realisatie is deels mogelijk gemaakt door fondsenwerving.