Fietsburgemeester opent Fruitseizoen Framblij

Redactie 18-06-2021
Foto: Fietsersbond WestlandFietsburgemeester Marja van der Ende opende het fruitseizoen.

Op woensdag 16 juni is het plukseizoen bij Plukkerij Framblij in Monster officieel geopend. De handeling werd verricht door de Westlandse Fietsburgemeester van Fietsersbond Westland, Marja van der Ende. Omdat Marja ook de voorfietser is van Fietsen voor m'n eten en binnen dit platform alle verkooppunten bij kwekerijen en boerderijen promoot, werd zij uitgenodigd door Dirk en Gerda Bruinsma om het lintje door te knippen. Onder toeziend oog van de eerste groep kinderen en hun ouders knipte de Fietsburgemeester het lintje van de plukkas door. De kinderen konden niet wachten om zelf te gaan plukken.

Plukkerij Framblij is een educatieve kwekerij van heel veel verschillende soorten fruit, zoals onder meer frambozen, kersen en aardbeien. Het fruit kan tijdens het oogstseizoen dagelijks gekocht worden in het stalletje aan de Zwartendijk 11 in Monster, bij de ingang van de Cultuurschuur. Vanwege de coronamaatregelen kan momenteel alleen op afspraak geplukt worden en daarvoor kan gereserveerd worden via www.plukkerijframblij.nl.

Fietsersbond Westland zet zich in voor meer fietsplezier en een bijzonder moment als dit, steunen zij van harte. Kijk voor meer informatie over hun activiteiten op westland.fietsersbond.nl.