Westland Reünie opnieuw afgelast

Redactie 18-06-2021
Foto: Archief \/ Sandra VlielanderNaaldwijk zal het ook dit jaar weer zonder jeu de boules op het Wilhelminaplein moeten doen.

Ook dit jaar wordt er geen feestweek gevierd in Naaldwijk. Dat heeft de organisatie van de Westland Reünie vrijdag 18 juni bekendgemaakt na overleg met onder meer de burgemeester en vergunningverleners.

"We hadden uiteraard gehoopt jullie beter nieuws te kunnen brengen. Maar het is niet anders; de feestweek gaat definitief niet door", vertelt Naaldwijk Winkelrijk-voorzitter Rein Wiendels. "Want ook al zou er eind juli positief nieuws vanuit de overheid komen en worden de maatregelen versneld versoepeld; dan zijn we te laat met de vergunningaanvraag en organisatie."

Na 30 juli worden er versoepelingen verwacht. "Dit zou in kunnen houden dat er weer meerdaagse evenementen georganiseerd mogen worden", aldus Wiendels. "Echter blijven de regels dat dit op afgesloten terreinen moet, op voorreservering en op vertoon van een negatieve test of inentingsbewijs. Hieronder blijven braderieën, kermissen en live muziekevenementen vallen. Concreet betekent dit dat Naaldwijk Winkelrijk geen evenementen kan organiseren tot minimaal eind augustus. Wij kunnen simpelweg niet aan de gestelde regels voldoen."

Volgende week is er opnieuw overleg en wordt per kern bekeken wat de mogelijkheden zijn. "De verwachting is dat Veiligheidsregio Haaglanden met verscherpte veiligheidsplannen komt en de vraag is of hieraan voldaan kan worden." De Westland Reünie is dus, voor het tweede jaar op rij, van de baan. "We gaan ons richten op wat we in september en oktober nog kunnen organiseren", aldus Wiendels.

De burgemeester heeft alle kernen gewaarschuwd om niet de grens op te zoeken van wat wel en niet kan. Als de regels niet worden nageleefd, kan een evenement per direct - zonder waarschuwing - worden stopgezet.