Honselse Feestweek gaat voor corona-proof maar vòl programma

Redactie 29-06-2021
Foto: PRDe feestweek van Honselersdijk wordt dit jaar voor de tweede keer vanuit de studio gepresenteerd.

Voor het tweede jaar zorgt corona ervoor dat de Westlandse feestweken niet 'normaal' plaats kunnen vinden. Waar sommige kernen alles afgelasten, kiest Honselersdijk ervoor om een bomvol corona-proof programma te presenteren van 30 juni tot en met 3 juli.

Last-minute is het mogelijk geworden om tóch, onder strikte voorwaarden, een terras en een glazen huis met de Feestweek Radio studio te openen op het 'Voorhofplein'. Het volledige programma, alle details en inschrijfmogelijkheden zijn te vinden op www.honselsefeestweek.nl en in de officiële Honselse Feestweek smartphone app.

Na het succesvolle kanaal Feestweek TV vorig jaar, wordt in 2021 de interactie met de Honselersdijkers gezocht via het online radiokanaal Feestweek Radio. Vanaf woensdag 30 juni 18.00 tot en met zaterdag 1 juli 18.00 uur wordt er non-stop uitgezonden. Bekende dorpsgenoten maken eigen programma's, zoals de Ochtendshow met Paul Sosef en de Wielershow met Jan van Staalduinen. Maar ook 'klassieke' programmaonderdelen als de DJ Contest en de live bands zijn te horen. Feestweek Radio is te beluisteren via de website en app van de Honselse Feestweek.

Honsel Kids

Voor de jonge Honselersdijkers is er elke dag wat wils; van de Visclinic op woensdag t/m het Scouting Honselersdijk Speeltuinen Spel op zaterdag. Nieuw zijn het Honsels Kidsfeest op het sportpark van SV Honselersdijk en er is een unieke Escaperoom in de RK Kerk. Maar uiteraard staan ook de jaarlijkse 'klassiekers' als de Kids Workshops, Kinderbingo, Bar de Burcht Kinderloop en het Honsels FIFA Kampioenschap op de agenda.

Sport en Spel

Voor de volwassen Honselersdijkers is er een combinatie van online en aangepast offline vertier in 2021. Op woensdag wordt afgetrapt met de (online) Grote Honselse Pubquiz onder leiding van Quiz Brothers. De Wielerronde van Honselersdijk wordt eenmalig gereden op het wielerparcours van Westland Wil Vooruit. Hierbij is, binnen de geldende coronamaatregelen, publiek welkom. Op vergelijkbare wijze wordt de Bar de Burchtloop afgewerkt op de baan van Olympus '70 in Naaldwijk. De traditionele Reclamekaravaan vindt dit jaar niet plaats op het wielerparcours, maar een kleine Karavaan doorkruist het dorp om de Honselersdijkers in hun voortuin te laten meegenieten. Nieuw is tevens de Honsels Tuinpad Wandeldag op zaterdag en een Bootcamp, naast de traditionele Ladies & Men Ride, Yoga en Bromparade.

Op zaterdag 3 juli wordt de Honselersdijker van het Jaar 2021 bekendgemaakt. Tevens voor de eerste keer is er een kunstroute 'Kunst voor het Raam' door heel Honselersdijk. Daarbij exposeren bewoners hun favoriete (eigengemaakte) kunstwerken.

Meevieren van de Honselse Feestweek op het plein is binnen onderstaande strikte voorwaarden mogelijk. Zie daarvoor www.honselsefeestweek.nl.