Gemeente binnenkort om tafel met Luna Events

Redactie 08-07-2021
Foto: Priv\u00e9Volgens bewoners racen de gasten met gehuurde bolides door de wijk.

De gemeente Westland gaat binnenkort in gesprek met de uitbater van feestzaal Luna Events bij de bloemenveiling in Honselersdijk. Dat heeft burgemeester Bouke Arends woensdag 7 juli in de gemeenteraadsvergadering gezegd in reactie op vragen van GemeenteBelang Westland (GBW) over overlast bij de veiling.

"Het was een jaar rustig door corona, maar vrijdag is het weer begonnen," zegt GBW-fractievoorzitter Remmert Keizer. Hij heeft foto's van auto's die in de buurt van de feestzaal worden afgeleverd. Volgens omwonenden huren bruiloftsgasten deze auto's speciaal om mee te racen.

De buurt is bang voor de komende periode. "In de zomermaanden worden veel bruiloften ingehaald," verklaart Keizer die vrees. Juist bij die bruiloftsfeesten racen gasten rond en op het veilingterrein met hun al dan niet gehuurde auto's, hebben omwonenden Keizer laten weten. "De politie komt, kijkt en doet niks."

Gevaar op de weg

Honselersdijkers zien auto's hard optrekken, door rood rijden en in hoge snelheid over het terrein rijden. Behalve gevaar voor wegverkeer, levert dat ook veel geluidsoverlast op.

"Welke actie ziet de burgemeester?'' vraagt Keizer.

Burgemeester Arends spreekt over 'schijnbare' overlast, omdat naar zijn zeggen geen overlastmelding is gedaan bij de politie. Ook de gemeente kent die klachten niet. Wel heeft de politie in het weekeinde boetes uitgeschreven, zegt Arends. En gaat de gemeente binnenkort om tafel met de uitbater.

Keizer stelt dat bewoners wel degelijk contact hebben gehad met de politie, ook over vermeende handel in lachgas.