Krediet voor 27 nieuwe parkeerplaatsen Monster

Redactie 12-07-2021
Foto: Stockfoto

De gemeente trekt 275.000 euro uit voor de aanleg van 27 parkeerplaatsen in Monster. Het kustdorp zucht al jarenlang zucht onder een grote parkeerdruk. De raad heeft woensdag 7 juli ingestemd met de kredietverstrekking. De raadsfracties zien de nieuwe oplossing als een eerste stap in de definitieve aanpak van de parkeerellende in het kustdorp.

Naast de aanleg van de 27 nieuwe parkeerplaatsen wordt het contract met de hervormde en de protestante kerk in Monster verlengd met een periode van tien jaar, zegt wethouder Leen Snijders (ChristenUnie/SGP, openbare ruimte).

Met uitzondering van zondag kunnen de ruim veertig parkeerplaatsen van de kerken door iedereen worden gebruikt. Op zondag zijn de parkeerplaatsen uitsluitend bestemd voor de kerkgangers. Onder die voorwaarde hebben de kerken toestemming gegeven van maandag tot en met zaterdag hun parkeerplaatsen aan de gemeente voor algemeen gebruik aan te bieden.

Snijders verwacht begrip van de bewoners. De kerk kan de toestemming terugtrekken als niet aan die voorwaarde wordt voldaan.

De gemeente onderzoekt nog waar in het centrum van Monster nog meer parkeerplaatsen kunnen komen.