Bedrijvenclubs ondersteunen nieuwe redders KNRM Ter Heijde

Redactie 12-07-2021
Foto: Teun de LeedeMet de donatie kunnen nieuwe redders worden opgeleid.

De club voor bedrijven Monster-Poeldijk (CBMP) heeft op zaterdag 10 juli een donatie gedaan aan het Reddingsstation Ter Heijde van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Met het gedoneerde bedrag kan het Westlandse reddingsstation een deel van de uitrusting en opleiding bekostigen van twee onlangs gestarte vrijwillige redders.

Voorzitter Piet Zwinkels van CBMP had een duidelijke boodschap toen hij namens zijn club met 60 leden de cheque van maar liefst 2000 euro overhandigde. "We zijn na het drama met de surfers bij het Scheveningse havenhoofd maar weer eens met de neus op de feiten gedrukt, hoe belangrijk het is om een goede, adequate KNRM te hebben. Het in topconditie houden van materialen en het aantrekken en opleiden van gemotiveerde vrijwilligers is een vereiste, zeker nu het alsmaar drukker wordt op het water."

De penningmeester van KNRM Ter Heijde, Bram Meijer, was zeer verguld met de mooie donatie. "Dankzij donaties van maatschappelijk betrokken bedrijven zoals die van CBMP, zijn wij in staat om onze kusthulpverlening jaarrond met goed uitgeruste en getrainde vrijwilligers te waarborgen." Ook wilde hij niet onvermeld laten dat een aantal van de KNRM-vrijwilligers werkzaam is bij leden van de CBMP. Die krijgen van hun werkgevers de mogelijkheid om inzetbaar te zijn voor reddingsacties overdag. "Dat is eveneens van grote waarde voor de continuïteit van het reddingwerk van de KNRM", benadrukte Meijer.

Tijdens de feestelijke overhandiging van het geldbedrag in het boothuis van de KNRM, werden een paar paralellen tussen beide organisaties zichtbaar. Zoals de KNRM op zoek is naar nieuwe vrijwilligers is er ook bij CBMP ruimte voor nieuwe leden die onderdeel willen zijn van een club met oog voor elkaar en elkaar willen versterken in kennis en belangenbehartiging. Ondernemers kunnen aanvullende informatie vinden op de website www.cbmp.nl.

Ook werd duidelijk dat er onlangs wederom een nieuwe vrijwilliger is gestart bij het station. Ook voor de opleiding en uitrusting van deze nieuwe redder zou financiële steun zeer welkom zijn. Het KNRM-station doet daar wederom een beroep op particulieren of bedrijven voor een donatie via de website www.terheijde.samenvoorknrm.nl.