Dalton leerlingen halen 14.502 op voor Team Westland

Redactie 12-07-2021
Foto: LentizHet opgehaalde bedrag werd trots gepresenteerd.

Afgelopen week stond bij Lentiz Dalton & Het Groene Lyceum de gehele week in het teken van de eerste editie van het Summer Festival. Een jaarlijks terugkerend evenement gekoppeld aan een goed doel. Dit jaar is gekozen voor Team Westland.

Op maandag en dinsdag werd het groenrijke schoolplein omgetoverd tot feestelijk festivalterrein. Foodtrucks stonden klaar om de leerlingen en leerkrachten te voorzien van heerlijke versnaperingen. Zomerse deuntjes klonken uit de boxen, gedraaid door huisDJ's. Er werden diverse kunstzinnige workshops aangeboden aan de leerlingen, waaronder een tattoo-art workshop, beatbox/rap en streetbeats.

Op dinsdag kwamen diverse basisscholen uit Naaldwijk op bezoek om eveneens te genieten van het festival. Ook hebben zij een toneelstuk bekeken over het leven in de brugklas, waarna zijn met de klas hebben kunnen genieten van lekkernijen op het plein.

Tijdens de feestelijke afsluitweek waren ook sportdagen georganiseerd voor de MAVO en Het Groene Lyceum, leerjaar 1, 2 en 3. Onderdeel van de sportdag was een sponsorloop, hier hebben leerlingen geld voor opgehaald bij familie en vrienden. Hierbij zijn de opbrengsten van de ticketverkoop van het Summer Festival bij opgeteld en zo werd het totaal bedrag voor Team Westland 14.502,20 euro.

Klas 1C werd door Team Westland in het zonnetje gezet met een grote taart van Bakkerij van den Berg, zij haalden namelijk als klas het hoogste bedrag op. De leerling met de meest gelopen rondjes en de leerling met het hoogste bedrag individueel opgehaald, werden ook bedankt voor de inzet met een kadobon van The City in s-Gravenzande en De Wollebrand in Honselersdijk.