Kermis Wateringen gaat door

Redactie 13-07-2021
Foto: Marieke Boon (archief)

Ondanks alles gaat de eerste kermis van de regio dit jaar toch door. De Wateringse kermis staat van woensdag 21 tot en met zaterdag 24 juli niet midden in het centrum, maar op het terrein van VELO. De attracties zijn van van 13.00 tot 23.00 uur geopend.

Onno en Anita Bootsma van de kermisorganisatie zijn trots op het plan dat ze met behulp van de kermisexploitanten in korte tijd hebben kunnen optuigen. "De kermis moet op een afgesloten terrein zijn", vertellen ze. "In het centrum van Wateringen kan dit niet gehandhaafd worden omdat er sprake is van twee stromen: winkelend publiek en kermisbezoekers."

In de zoektocht naar een andere locatie kwamen Onno en Anita in in contact met Hans Boeters, voorzitter SEA VELO. Die reageerde meteen enthousiast. "Ook VELO heeft een zware tijd met weinig inkomsten uit de kantine. VELO zal de gehele horeca op het kermisterrein exploiteren waarbij de inkomsten terugvloeien in de sportvereniging. Burgemeester Bouke Arends en alle betrokken ambtenaren hebben zich hard ingezet om in plaats van binnen twaalf weken in drie weken de vergunning rond te krijgen."

Op het VELO terrein is een doorstroomlocatie gecreëerd waarbij de aantallen bezoekers worden geteld met behulp van sensoren. Hiermee kan de organisatie goed in de gaten houden wanneer het te druk wordt. Als het kermisterrein te vol is, wordt er een wachtrij gemaakt en kunnen er weer bezoekers naar binnen als er bezoekers het terrein verlaten.

Ook Vitis Welzijn denkt mee met de organisatie van de kermis met het oogpunt op de jongeren. Op het kermisterrein gelden strenge maatregelen die vanuit de overheid zijn opgelegd.

De kermis in Wateringen is van woensdag 21 tot en met zaterdag 24 juli van 13.00 tot 23.00 uur.