Tetteroo succesvol bij Studentenkampioenschappen

Redactie 01-08-2021
Eva Tetteroo met haar medailles.
Foto: Olympus'70

De Westlandse atlete Eva Tetteroo (Olympus '70) heeft een gouden en twee zilveren medailles behaald bij de Nederlandse Studentenkampioenschappen 2021 in Utrecht.

De 24-jarige meerkampster uit 's-Gravenzande was zaterdag de beste bij het verspringen. Haar winnende sprong was 5,61 meter en dat is slechts twee centimeter onder haar persoonlijk record.

Later die dag stond kogelstoten op het programma. Gezien het deelneemstersveld was goud geen reƫle optie. Het persoonlijk record (en tevens Westlands record) van Tetteroo stond op 11,71 meter.

De strijd om het zilver was zeer spannend tussen Eva Tetteroo en Lynn van Zijl (Daventria). In haar derde poging verbeterde Tetteroo het Westlands record tot 11,83 meter. Maar Van Zijl passeerde haar in de vierde poging, door naar 12,11 meter te stoten. In de vijfde poging kwam de 's-Gravenzandse evenwel tot 12,31 meter, Van Zijl verbeterde zich nog tot 12,26 meter.

Uitkomst: met een verbetering van het Westlands record met 60 centimeter pakte Tetteroo het zilver.

Op zondag wachtte eerst de 100 meter horden. Dit onderdeel bracht opnieuw een zilveren medaille en tevens opnieuw een verbetering van het Westlands record. Tetteroo finishte, met een tegenwind van 1,3 meter per seconde, in 14,49 sec. Het Westlands record