Pianobar sluit de deuren: 'Het waren 20 prachtige jaren'

Redactie 05-08-2021
Foto: Rolf van Koppen Fotografie - Mabel BöhmsDe muziek in De Pianobar blijft nu uit.

Welke Westlander heeft er niet ooit een bezoekje gebracht aan de Pianobar op de hoek van de Herenstraat en het Wilhelminaplein in Naaldwijk? Gezellig een drankje doen, met daarbij live muzikale ondersteuning van bekende, populaire hits, zodat er lekker meegezongen kon worden. Het was genieten in het kwadraat. Maar de muziek in de Pianobar staat nu voor altijd uit. Sinds afgelopen maandag is de horecagelegenheid gesloten.

door Fred Louter

Voor het grote publiek komt de sluiting van de Pianobar weliswaar onverwacht, maar volgens mede-eigenaar Ferdi Bol is de beslissing om per direct te stoppen weloverwogen genomen. "Aan de sluiting liggen een paar motieven ten grondslag", zegt Bol, tevens mede-eigenaar van Mirell en Bij5 in het centrum van Naaldwijk. "Ik kan dus niet zeggen: dát is de reden. We hebben om te beginnen in 2019 al plannen gesmeed om de Pianobar te transformeren tot een restaurant. Dit omdat er in 20 jaar tijd veel is veranderd. Onze verbouwingsplannen werden begin 2020 door corona echter doorkruist. Nu dat vrijwel achter ons ligt en we zouden kunnen gaan starten met renoveren, kwam er een andere situatie op ons pad. Op het ogenblik is de juiste persoon er niet die als bedrijfsleider bij het concept past dat we voor ogen hadden. Omdat wij geen concessies doen aan de kwaliteit van de Pianobar, hebben we gezegd: dan gaan we per direct dicht. Waarom niet nog een paar maanden? Dat zou niet fair zijn naar onze klanten, die al zolang bij de Pianobar komen."

Respect

Bol zegt heel veel respect te hebben voor de manier waarop het team van de Pianobar is omgegaan met de lastige situatie rond corona: "Toen we dicht moesten, hebben we in sneltreinvaart een succesvolle take-away uit de grond gestampt. Dat sloeg enorm aan. We hebben daarbij heel veel ondersteuning gekregen van de medewerkers van Mirell en Bij5. Er is op de toppen van de tenen gelopen in die periode. Nu Mirell en Bij5 weer open zijn, merk je dat het ontzettend druk is en dat ze nu dáár wel assistentie kunnen gebruiken. Het team van de Pianobar, zo'n 10 medewerkers, springt nu een paar maanden bij hen bij. Zij waren er in de zware tijd voor ons, nu zijn wij er voor hen!"

Mooie jaren

Natuurlijk had Bol het liever ook allemaal anders gezien, maar een teleurstelling is het voor hem zeker niet: "Nee, ik ben juist ontzettend trots op wat ons team de afgelopen 20 jaar heeft neergezet. Het waren prachtige jaren, met een concept dat in het begin van deze eeuw nog helemaal nieuw was in Westland. We hebben met elkaar een fijne tijd beleefd, heel veel vaste gasten mogen verwelkomen. Er zijn liefdesrelaties ontstaan, die nog altijd bestaan. In coronatijd hebben we onze klantenkring kunnen behouden en zelfs uit kunnen breiden door te gaan bezorgen. Daarom kijk ik terug op een fantastische tijd. Ik hoop dat er een mooie nieuwe horecabestemming met een gemotiveerde eigenaar voor de Pianobar wordt gevonden, want dat verdient dit prachtige pand op deze unieke locatie."