Het Meander-Huis is feestelijk opgeleverd

Redactie 03-08-2021
Foto: Marcel BaasBewoners Jeroen, Aaltje en Zide openen met het doorknippen van het lint het Meander-Huis in Monster.

Met het doorknippen van een lint door drie bewoners - Jeroen, Aaltje en Zide - is het Meander-Huis in Monster opgeleverd. Daarmee is de oprichting van dit kleinschalig wooninitiatief in de laatste fase beland. De verstandelijk beperkte bewoners en hun ouders kunnen nu aan de slag om hun eigen kamers op te knappen en het huis in te richten. Zodat ze er vanaf september in kunnen gaan wonen onder begeleiding van een zorgteam dat 24-uurszorg gaat leveren.

Vanaf mei is er door professionals van Bouwbedrijf Morgenstond van Everts Groep keihard gewerkt om het huis aan te passen aan de wensen en noden van de bewoners. Zodat ze er straks veilig kunnen wonen. Jan Buitelaar uit Naaldwijk begeleidde de bouw als directievoerder namens de stichting op vrijwillige basis en was daarmee een rots in de branding voor hen. Net zoals Eric Kahle van Curavesta, die de ouders vanaf het begin adviseerde rondom de aanschaf en verbouw. Architect Anneli Kramer (en moeder van Zide) was vanuit de ouders zeer nauw betrokken.

Dankbaar voor de steun

Om de verbouwing financieel voor elkaar te krijgen, hebben naast de ouders, ook regionale en landelijke fondsen, de gemeente Westland, particulieren en Westlandse ondernemingen gul bijgedragen. Daarnaast zijn er een succesvolle loterij en statiegeldacties gehouden. Er zijn zonnepanelen geschonken en is de oprit door een groep Westlandse ondernemers aangepast.

"We zijn heel dankbaar en ontzettend blij dat onze kinderen zoveel wordt gegund. We kunnen nu met zijn allen het huis gaan inrichten. Dat wordt echt teamwerk, waarbij ook de bewoners worden betrokken", aldus Anneli Kramer, namens de ouders.

In het Meander-Huis is plek voor acht bewoners; er zijn nog twee plekken open.

Op 26 augustus wordt het Meanderhuis aan de Molenweg 53 voor buurtbewoners en direct geïnteresseerden tussen 15.30 en 18.00 uur opengesteld. Voor meer informatie: www.meander-huis.nl