Kindervakantieweken een groot succes

Redactie 25-08-2021
Foto: CultuurwebDe kinderen leerden onder meer vuurtje stoken met 2sur5.

In samenwerking met Vitis Welzijn organiseerde Westland Cultuurweb deze zomer vijf verschillende vakantieweken bedoeld voor kinderen voor wie het niet vanzelfsprekend is om op vakantie te gaan.

De kindervakanieweken zaten boordevol sport- en cultuuractiviteiten. De kinderen die hieraan meedoen komen van huis uit vaak minder makkelijk in aanraking met sport, dans, theater of muziek. Vandaar dat Vitis en Cultuurweb de handen ineen hebben geslagen en deze vakantieweken hebben georganiseerd.

Mooi cultureel programma

In de afgelopen coronaperiode zaten kinderen vaak wekenlang thuis. Voor gezinnen die niet op vakantie gaan, zijn deze vakantieweken dan ook zeer welkom. In totaal heeft Vitis meer dan 120 kinderen van deze doelgroep de mogelijkheid geboden mee te doen. Deelname was gratis. Westland Cultuurweb nam de organisatie ter hand en ontwierp een mooi cultureel programma. Vitis zocht naar goede sportactiviteiten en Cultuurweb betrok goede kunst- en cultuurdocenten. Zo kregen de kinderen drumlessen in de caravans van Leon Drums, muziekles van Muziekmeesters, konden zijn vlotvaren en vuurtje stoken met 2sur5, kregen zij dansles van de Westlandse dansscholen en beoefende ze diverse sporten met The Gym. Ook een aantal beeldend kunstdocenten sloot aan voor een workshop. Elke dag werd gevuld met een culturele en een sportieve activiteit. In vijf Westlandse kernen werd met succes een week georganiseerd en telkens weer waren alle kinderen dolenthousiast.

Afsluiting

Op de afsluiting van de laatste week was wethouder van cultuur Piet Vreugdenhil op bezoek. Hij ging enthousiast met de kinderen en groepsleiders in gesprek. "Geweldig om te zien dat deze kinderen zo genieten. Zeker na corona is het fantastisch dat zij in de zomervakantie goede activiteiten aangeboden krijgen. De gemeente draagt hier dan ook graag financieel aan bij".