Wethouder stuurt aan op afsluiting Ambachtsweg

Redactie 08-09-2021
Foto: Stockfoto

Wethouder Pieter Varekamp (VVD, Verkeer) stuurt aan op een definitieve afsluiting van de Ambachtsweg in Wateringen. Dat heeft hij dinsdag 7 september in de commissie gezegd aan LPF-raadslid Jolanda Suijker.

Na een uitgebreide en gedetailleerde discussie over de verkeerssituatie in en rond de Ambachtsweg komt de wethouder tot de conclusie dat 'het niet past' de Ambachtsweg weer open te doen voor alle verkeer. Hij vreest enorm veel verkeer dat door de smalle straat zal gaan als die weer wordt opengesteld.

Het CDA overweegt nog met een motie te komen om de Ambachtsweg weer open te stellen, heeft CDA-raadslid Jan van Rossum gezegd. Volgens hem lijden de wegen rondom de Ambachtsweg onder de afsluiting. Die zijn, ook door de afsluiting, drukker geworden, stelt hij. Daarnaast deugen sommige tellingen niet, zegt hij. Sommige fracties zoals GemeenteBelang Westland wachten de motie af.

Daarnaast heeft Varekamp de vraag gekregen of eenrichtingsverkeer of een fietsstraat zou passen in de Ambachtsweg, maar daar kon Varekamp niet direct een antwoord geven. Het betekent dat de discussie over de Ambachtsweg in Wateringen wordt vervolgd.