Cesco Agterberg nieuwe hoofdtrainer Westlandia

Redactie 13-09-2021
Foto: PRCesco Agterberg (links) met voorzitter Ton van Marrewijk.

Cesco Agterberg (46) is de nieuwe hoofdtrainer van derdedivisionist Westlandia. Hij is de opvolger van vakbroeder Marcel Koning, die op eigen initiatief de samenwerking na de eerste speelronde verbrak.

Westlandia had zelf Agterberg op de shortlist staan en kon andere sollicitanten daarom negeren. Wel werd met een tweede kandidaat gesproken, maar het bestuur nam de voordracht van technisch manager Marko van der Knaap over. Na een tweede gesprek met Agterberg werd een samenwerking bereikt voor de duur van dit seizoen. Intentie is om daarna het dienstverband te verlengen.

Voorzitter Ton van Marrewijk van Westlandia nam contact op met zijn collega Gerhard Roeterd van eersteklasser SVL, waar Agterberg tot zaterdag op de bank zat als verantwoordelijk coach. Het losweken van Agterberg viel Roeterd rauw op zijn dak, maar er was begrip voor de positieverbetering. Bovendien had Agterberg de mondelinge toezegging dat een vertrek bespreekbaar was als een kans als deze voor hem voorbij zou komen. Bij Westlandia was dit ook bekend en daarom voelde men zich vrij contact met Agterberg op te nemen.

De nieuwe oefenmeester was zondag present op De Hoge Bomen, waar hij het keurkorps met 3-0 ten koste van Blauw-Geel38 de tweede zege op een rij zag boeken. Bovendien opnieuw met een clean sheet en dat lukte Westlandia niet veel eerder in de derde divisie.

Agterberg begon als jeugdtrainer bij Elinkwijk en werkte eveneens met de jeugd van AZ en van Argon. SC Woerden was zijn eerste vereniging als hoofdtrainer. Agterberg werd daarna assistent-trainer bij Al-Hazm Rass, een Saoedi-Arabische voetbalclub. Bij terugkeer stond de nieuwe oefenmeester van Westlandia op de loonlijst bij Alphense Boys, Sportlust'46, Excelsior Maassluis, SC Feyenoord, DHSC, ASWH, SDC Putten en SVL. Agterberg kan imponerende resultaten als trainer in het amateurvoetbal overleggen. Hij behaalde liefst zeven promoties (vijf kampioenschappen en twee keer via de nacompetitie) met SC Woerden, Alphense Boys, Sportlust'46, Excelsior Maassluis, SC Feyenoord en ASWH.