Week van Nationaal Park Hollandse Duinen

Redactie 17-09-2021
Foto: []

Van 25 september t/m 3 oktober viert het Nationaal Park Hollandse Duinen, waarvan het Westland onderdeel uitmaakt, de 'Week van NPHD'. Daarmee wil het bewoners en bezoekers laten zien hoe uniek de nabijheid is van natuur, dorpen en steden in dit gebied. In het Westland zijn tijdens deze week tal van excursies en activiteiten te boeken.

Nationaal Park Hollandse Duinen is één van de eerste nationale parken nieuwe stijl en is daarmee veel meer dan alleen natuur. De mix van natuurlijke en door de mens gevormde landschappen maakt het gebied zo 'Hollands'. Je ervaart er de wisselwerking tussen mens en natuur. Nationaal Park Hollandse Duinen beslaat het brede Zuid-Hollandse kustgebied van Hoek van Holland tot Hillegom.

Tijdens de Week van Nationaal Park Hollandse Duinen kun je in het Westland o.a. een surfworkshop volgen, varen door het Westland, mee met een courgettesoepfietstocht, een kas bezoeken of op excursie naar de Zandmotor. Ook kun je op eigen gelegenheid het Westland ontdekken, begeleid door een gratis audiotour of podcast.

De activiteiten, die in samenwerking met de gemeente Westland en partners van Bezoek Westland zijn georganiseerd, zijn te boeken tegen een aantrekkelijke kennismakingsprijs. Alle informatie over de 'Week van NPHD' is te vinden op bezoek-westland.nl/weekvannphd.