Speciale editie van Ben de Westlandse Bij voor schoolkinderen

Redactie 05-10-2021
Foto: PRMarleen en Bart Moerman: \Je kunt niet vroeg genoeg beginnen kinderen enthousiast te maken.\\n

Vrijwilligersorganisatie Klas in de Kas heeft in samenwerking met Richard de Rijke een eigen unieke editie gemaakt met 64 strips van Ben de Westlandse Bij. De uitgave is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Westlandse bedrijven, zoals Bloombouquet, het bedrijf van Marleen Moerman.

"Kinderen enthousiast maken voor de tuinbouw. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen," is de stellige overtuiging van Marleen Moerman, ondernemer en vrijwilliger bij Klas in de Kas én de drijvende kracht achter de speciale editie die 4 oktober verschijnt.

De vrijwilligers van Klas in de Kas verzorgen al bijna veertig jaar gastlessen voor kinderen in de bovenbouw van de basisscholen. Er wordt aan de hand van foto's en filmpjes verteld over teelt van bloemen, planten en groente. Ook actuele thema's zoals energie, water en gewasbescherming komen aan bod. Daarnaast worden ook bezoeken aan tuinbouwbedrijven en rondleidingen op de veiling georganiseerd. "Met deze speciale uitgave van Ben de Westlandse Bij vergroten we de bekendheid met ons werk en kunnen we de kinderen iets meegeven wat de ouders ongetwijfeld ook leuk vinden", vertelt Marleen.

De activiteiten van Klas in de Kas voor scholen zijn te reserveren via het WNTweb. Via www.klasindekas.nl is meer informatie te vinden over de vrijwilligersorganisatie.