Oud papier brengt geld op voor verenigingen

Redactie 06-10-2021
Foto: Stock

De acht Westlandse verenigingen die oud papier inzamelen in zeecontainers die zij in bruikleen hebben, krijgen begin volgend jaar een uitbetaling. De papierprijs die tot twee jaar geleden ver onder de 100 euro lag, is gestegen.

Een ton papier brengt 130 euro op. Met de papierverwerker was afgesproken dat wanneer het bedrag boven de 100 euro per ton zou uitkomen, de winst wordt verdeeld: De helft van de opbrengst gaat naar de gemeente die jaarlijks 47.000 euro betaalt voor het plaatsen en leeghalen van de zeecontainers en de andere helft gaat naar de inzamelaars. Dat heeft wethouder Leen Snijders (ChristenUnie/SGP, Milieu) in de commissie van dinsdagavond gezegd.

Snijders reageerde daarmee op vragen van Westland Verstandig. Fractievoorzitter Peter Duijsens merkte op dat een kerk, twee verenigingen en een school die hij sprak niets weten van de afspraken over de winstdeling. Snijders meende dat alle verenigingen van de afspraak afwisten. Toen in de commissie bleek dat dit niet het geval is, heeft hij gezegd hen zo snel mogelijk op de hoogte te brengen.