Westlandse webshop voor alle kernen geopend

Redactie 07-10-2021
Foto: Thierry SchutWethouder Abee ontvangt de eerste bestelling via WinkelinWestland.nl.

In Poeldijk heeft Wethouder Albert Abee van Gemeente Westland middels een bestelling op www.winkelinwestland.nl de online winkelstraat Westland geopend. Shirley Schelkers (voorzitter MKB Westland) blikte kort terug op de ontstaansgeschiedenis: "In de coronatijd zagen we dat winkeliers zich in allerijl richtten op hun online zichtbaarheid en webshops. Via 'Winkel in Westland' heeft MKB Westland zo veel mogelijk inzicht willen bieden door alle initiatieven met elkaar te verbinden. In de volgende fase zijn we gaan samenwerken met BIZ 's-Gravenzande, er werd besloten daadwerkelijk één Westlandse webshop voor alle kernen op te zetten."

Website-architect Rainier Palsrok van Villenova gaf een korte toelichting op de verschillende mogelijkheden van het platform: "Lokale winkels kunnen er hun producten verkopen, horecazaken kunnen hun klanten helpen die willen afhalen, reserveren of eten bezorgd willen krijgen en er zijn dienstverleners en zorginstellingen die hun aanbod op winkelinwestland.nl plaatsen. Zo is het een goede weergave van een echte winkelstraat."

Wethouder economische zaken Abee benadrukte het belang van levendige dorpskernen en duidde daarmee de noodzaak van Gemeente Westland om financieel bij te dragen aan de ontwikkeling. "Ondernemers wordt op deze manier een jaar gratis online zichtbaarheid geschonken. Ik doe een oproep aan hen die nog niet deelnemen met hun onderneming; versterk elkaar door je aan te sluiten. De lokale consument zal het gemak ontdekken van lokaal online winkelen; het is net zo snel als op landelijke websites, het is duurzamer én je steunt Westlandse ondernemers. Laten we collectief ons nek uitsteken om hiervan een succes te maken."