Belangrijke overwinning VELO Badminton tegen Roosterse BC

Redactie 10-10-2021
Foto: Sportsnap.nlMet een 5-3 zege wist VELO de vierde plek in de competitie ranglijst te behouden.

Zaterdagavond stond voor Team1 van VELO de belangrijke thuiswedstrijd tegen Roostere BC op het programma. Met een eindstand van 5-3, mede dankzij winst van alle dubbelspellen, behoudt de ploeg uit Wateringen haar 4de plaats in het gevecht voor de kampioenspoule.

Nick Fransman en Jim Middelburg beten het spits af en wonnen in 2 sets tegen Noah Jongen en Rick Steuten. Op de baan ernaast sloegen de dames Myke Halkema en Milou Lugters zich met tactisch spel naar een eenvoudige 21-13 en 21-11. Tussenstand 2-0.

Singelaars Dion Rovers, Frederika Lagerstedt en Hanna Couwenhoven echter verloren hun partij, ondanks dat de dames beiden in een driesetter nog heel knap terug wisten te komen. De kopman van VELO Nick Fransman hield zijn hoofd koel en wist zijn tegenstander Rick Steuten te verslaan met duidelijke cijfers 21-12 en 21-12. Met dus 3-3 op het scorebord lag er veel druk op de mixen om toch de overwinning te pakken. Na een goed begin van Anne en Noah, konden Myke en Jim hun spel aanpassen en wist het ervaren koppel de winst te pakken met 21-16 en 21-12. De laatste mix van Russell Muns en Milou Lugters was bepalend voor de overwinning. Met een stroef begin verloren zij de eerste set met 19-21. Maar zij herpakten zich en wonnen een ijzersterke 2e set met 21-11. In de derde set kwam de spanning van de wedstrijd helemaal terug. De koppels gingen gelijk op en dit eindigde in een bloedstollende ontknoping van de laatste mixpartij. Met al een matchpoint te hebben verspeeld, wonnen Russell en Milou alsnog de wedstrijd en boekte Team1 de winst.

'De zege is zwaarbevochten en goed voor ons doel om de kampioenspoule te halen. Toch laat het een bittere nasmaak achter, omdat wij er meer uit wilden halen' – Franklin Telwin, hoofdcoach

Met een 5-3 zege wist VELO de vierde plek in de competitie ranglijst te behouden. Na de spannende wedstrijd tegen Roosterse BC heeft de ploeg twee weken rust, waarna de strijd om de kampioenspoule op 30 oktober met een uitwedstrijd hervat wordt tegen Smashing uit Wijchen.