Sinterklaasintochten in Westland 2021

Redactie 12-11-2021
Foto: Rolf van Koppen (archief)De Sint wordt altijd hartelijk ontvangen in het Westland.

Op zaterdag 13 november vindt de officiële intocht plaats en hoewel de Sint en zijn kleurrijke pieten die dag aanmeren in Ede, heeft het bonte gezelschap tijd gevonden om ook een aantal Westlandse dorpen aan te doen. Let op: vanwege corona zijn de intochten anders dan anders. Houd anderhalve meter afstand en houd internet en sociale media in de gaten voor de laatste updates.

De Lier

Zaterdag 13 november komt Sinterklaas aan in De Lier. De Sint en zijn pieten komen met de boot aan rond 14.00 uur bij de Bleijenburgbrug. Nadat Sinterklaas leuk en gezellig ontvangen is, zijn er voor de kinderen diverse activiteiten in de Hoofdstraat. Door de gehele Hoofdstraat zijn er spelletjes te vinden en kan je je pietendiploma halen. Natuurlijk zullen de pieten je daarbij helpen…

Ter Heijde

De Heijdse intocht staat gepland op zaterdag 20 november om 11.00 uur bij het bordes van Hotel Elzenduin.

Honselersdijk

Sinterklaas komt op zaterdag 13 november ook aan in Honselersdijk. Hij zal per boot aankomen bij de haven bij Sport Vereniging Honselersdijk aan De Strijphorst, rond 14.00 uur. Daarna zal Sinterklaas met zijn pieten een route rijden door Honselersdijk. Sinterklaas wordt uitgezwaaid bij de Valbrug in Honselersdijk.

Maasdijk

Op zaterdag 20 november arriveert de Sint in Maasdijk. Om 14.45 zijn de kinderen welkom op het Raboveld aan de Tuindersweg. Om 15.00 uur gaat de Sint met zijn pieten met het rondje door het dorp van start. Wordt het met een auto, een boot, of toch met een kart? Om 16.00 uur is de pietenmarkt weer op het Oranjeplein. Hier wordt gedanst met pieten en nog veel meer plezier en gein.

Poeldijk

Op 13 november zal Sinterklaas zijn intrede doen in Poeldijk. Vanaf de aankomst per boot om 13.15 uur naast de Terwebloem zal de optocht met muziek via de Voorstraat naar de Kerklaan lopen. Hierna gaan zij linksaf de Jan Barendselaan in, om vervolgens via de Irenestraat bij de Veiling aan te komen. Bij de Veiling is een kindermiddag van 14.00 tot 16.00 uur. De kosten voor deze middag bedragen 2 euro per persoon. Tijdens de intocht en het feest in de Veiling worden de actuele coronamaatregelen gehanteerd. Zo wordt aan de deur van de Veiling het coronatoegansbewijs in combinatie met een geldig legitimatiebewijs gecontroleerd.

Wateringen

Ook dit jaar laten Sinterklaas en zijn twee gekste pieten in Wateringen digitaal van zich horen. Vanaf 13 november zijn er online filmpjes van de Sint te bekijken! Uiteraard geeft de goedheiligman ook dit jaar leuke opdrachten. Doe mee aan de kleurwedstrijd of speurtocht. De kleurplaat is op te halen in de Wateringse winkels of online te downloaden op www.ikwinkelinwateringen.nl.

Monster

Sinterklaas komt op 13 november aan in Monster. Het feest begint om 13.50 uur in de Havenstraat. Daarna zal de Sint naar het plein gaan.

's-Gravenzande

Het organiserende comité van de kern 's-Gravenzande gaat op zaterdag 20 november uit van een traditionele intocht, zonder coronacheckapp. Als de coronaregels streng blijven, zal er een aanpassing in het programma komen. Het Sinterklaashuis bij kinderopvang Okidoki in de Langestraat en de etalagespeurtocht gaan sowieso door.

Naaldwijk

Naaldwijk wordt op 13 november bezocht door Sinterklaas en zijn pieten. De eerste pieten zullen rond 13.00 uur in Naaldwijk aankomen op een platte kar en zullen vervolgens door het centrum rijden. Hierbij heeft de Praatjes Piet natuurlijk het hoogste woord.

Om 13.30 zal Sinterklaas in een koets arriveren in Naaldwijk, begeleid door de Pietenband. Sinterklaas gaat op enkele locaties in het centrum en De Tuinen rondlopen, zolang dit verantwoord is qua aantal mensen.

Sinterklaas zal rond 15.30 uur weer vertrekken, vanuit Naaldwijk naar zijn slaapadres.