Botsingen spelen Kim van den Bos parte

Redactie 22-11-2021
Foto: PRKim van den Bos in actie op de natte baan in Genk.

Bij de laatste wedstijd van de GK-4 Series in Genk lagen alle mogelijkheden voor een betere positie in het klassement volledig open voor de Maasdijkse karter Kim van den Bos. Tussen de nummer 2 en nummer 8 zat een verschil van 9 punten. Twee botsingen stonden een mooi resultaat in de weg.

Kim begon zaterdag 20 november voortvarend in de natte vrije training met een 4e plek. De kwalificatie verliep minder soepel maar Kim verzekerde zich van een 13e startpositie en met haar directe concurrenten verder naar achteren zag alles er goed uit. Helaas begonnen de zenuwen parten te spelen en maakte Kim een remfout waardoor zij een voorligger vol raakte met als gevolg dat de voorbumper van zijn plek was. Hierdoor was de kart veel moeilijker te besturen. Na een beetje grasmaaien eindigde ze op en 20e plek.

Race 2 ging al niet veel beter. Kim startte prima maar na de een paar bochten ging er een voorganger in de fout, de twee raakten elkaar en een achterligger parkeerde zijn kart op die van Kim. Toen de rook was opgetrokken en Kim weer verder kon lag ze achteraan in het veld.

Inmiddels was het opgehouden met regenen en werd race 3 op de 'slicks' gestart. De resultaten van de vorige races bepaalden de startpositie voor race 3. Kim moest vanaf P28 starten, er viel het een en ander goed te maken. Kim maakte weer een formidabele start en lag binnen en paar ronden op de 18e plek. Vol gas door vechtend met veel positie wisselingen over en weer kwam Kim uiteindelijk als 12e over de eindstreep.

De einduitslag van het kampioenschap laat nog even op zich wachten.