Kleurrijk boek over een 'prachtig kankerjaar'

Redactie 22-11-2021
Foto: []

Eind september 2020 stond de wereld van Erik Huisman (61) uit Monster in één klap op zijn kop. Ja, en die van zijn zoon en vrouw. Wat een sportblessure leek, bleek uitgezaaide prostaatkanker. Topfit zijn en tegelijk doodziek. Over wat hem in het jaar dat volgde overkwam, wat hij meemaakte en hoe hij dat beleefde heeft hij in eigen beheer een boek gemaakt: 'Mallemolen - Een prachtig kankerjaar'.

Het schrijven was voor oud-journalist Huisman een uitkomst. Zo kon hij geleidelijk de immense verandering verwerken. Het boek bevat ongeveer 185 Mallemolens, zeg maar hoofdstukjes. Elke bijdrage is voorzien van een datum. Het boek biedt een mix van proza, poëzie en kleurenfoto's.

Terugkijkend beschrijft 'Mallemolen - Een prachtig kankerjaar' een in veel opzichten prachtige periode. Het gaat in de Mallemolens van rauw en opstandig naar gepolijst en van verdrietig naar vrolijk. Het geheel is vol hoop. Daardoor kan Huismans boek houvast, herkenning en inzicht bieden aan mensen met en zonder kanker.

Het boek telt ruim 300 pagina's en is beschikbaar voor 34 euro (ex. verzendkosten). Het boek wordt tegen kostprijs verkocht en van elk verkocht boek gaat 2,50 euro naar Inloophuis Carma in Naaldwijk. Bestellen kan via ealhuisman@gmail.com.

Voor datzelfde Inloophuis loopt Huisman - die 'ontembaar sportief' is - op 16 januari 2022 de Puinduinrun in Kijkduin. Het evenement is zijn eerste officiële 'meetbare' sportprestatie na de chemokuren. Een avontuur, want zijn lichaam werd door de chemo's danig gesloopt en hij zoekt nog steeds naar balans. Hij mikt op drie rondes van elk vier kilometer. Sponsoren kan via de link op de website van Inloophuis Carma.