Predicaat Hofleverancier voor Keurslager Van Leeuwen

Redactie 25-11-2021
Foto: Thierry SchutCommissaris van de Koning Jaap Smit (r) en burgemeester Bouke Arends (l.) overhandigen het predicaat aan vader Paul en zoon Dylan van Leeuwen.

Keurslager Van Leeuwen in Naaldwijk heeft donderdag 25 november het predicaat 'Hofleverancier' ontvange nvan de commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit. Het predicaat werd uitgereikt naar aanleiding van het 100-jarig jubileum van het bedrijf in dit jaar.

Slagerij Van Leeuwen is in 1921 gestart in een pand in de Molenstraat, hoek Emmastraat. In 1927 verhuisde ze naar een eigen pand in de Rembrandtstraat, waar zij nu nog steeds gevestigd zijn in een eigentijdse, recent verbouwde winkel. Keurslager Van Leeuwen is inmiddels in handen van Paul van Leeuwen, en met zoon Dylan van Leeuwen heeft de 4e generatie zich inmiddels gemeld.

De Naaldwijkse slager is het vierde bedrijf in de gemeente Westland dat zich Hofleverancier mag noemen. De andere bedrijven zijn Bouwgroep Hofman (Maasdijk), Meesterbakker Roodenrijs (met meerdere vestigingen in Westlandse kernen) en Van Alphen Schoenen (Naaldwijk).