Rockopera 1000 Wensen voor Kika

Redactie 22-03-2013

Op 30 en 31 maart wordt in de Rijswijkse schouwburg de rockopera 1000Wishes opgevoerd voor Kika. Het muziekspektakel heeft een Westlands tintje door Naaldwijker Alex van Elswijk. Van Elswijk speelt bas in de progressieve rockband PBII (Plackband Twee). "Na een brainstormsessie over welk thema het nieuwe album zou gaan krijgen, kregen we het idee om met een symfonie orkest samen te gaan werken", vertelt hij. "Er werd gekozen werd het Hofstads Jeugdorkest. Na deze keuze was het duidelijk dat het thema iets met kinderen moest gaan worden aangezien dat perfect aansloot met de leeftijd van de jeugdige orkestleden!"
De band ging kijken bij een repetitie van het orkest en de producer stelde als thema Kika voor. "Na wat twijfelen - want hoe breng je progressieve rock en kinderkanker bij elkaar? - werden we door persvoorlichter Rien Schimmel van Kika overtuigd." Schimmel: "Waarom wij aan dit project meewerken heeft te maken met de creativiteit van het initiatief. Als je ziet dat deze 'oude rockers' zich zo sociaal inzetten en dat combineren met kinderen op een heel ander niveau in de klassieke stijl, dan is dat enerzijds uniek en anderzijds ludiek. Daarnaast geeft het Kika een geweldige uitstraling."
"Niet lang daarna kwam ik met het basisidee van 1000Wishes", gaat Van Elswijk verder. "dat later werd uitgewerkt in boekvorm door schrijver Ronald van der Pol. Van het één kwam het ander en inmiddels is het project uitgegroeid tot een mega multimedia spectakel van de eerste orde door de release van de CD, het boek én de rockopera. Via de stichting Toekomstmuziek heeft de band geborgd dat alle netto opbrengsten naar Kika gaan!"
Tijdens de rockopera op 30 en 31 maart in de Rijswijkse Schouwburg (voor 31 maart zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar) zal de band, het orkest, acteurs (waaronder Frits Lambrechts), dans en animatie samensmelten tot het integere verhaal van de 9 jarige Eric, die dapper de strijd aangaat tegen zijn ziekte. 1000Wishes is  een verhaal van  moed, vriendschap en overwinning. Kijk voor meer informatie op www.1000wishes.org.